Meditasjon og Yoga

Meditasjon og yoga

Ananda Marga gir undervisning i meditasjon, yoga, livsstil, yogisk etikk og annen personlig utvikling. Du lærer personlig meditasjon og yogaøvelser gratis av en kvalifisert lærer. Annen undervisning kan foregå i form av kurs, seminarer eller på leir/retreat.

Meditasjon
Vårt meditasjonssystem baserer seg på klassisk yoga. Innledningsvis lærer du en enkel mantrameditasjon som gir deg med bedre konsentrasjon og mental styrke. Etter hvert vil du kunne utvide ditt meditasjonsprogram og lære forskjellige former for konsentrasjon, åndedrettskontroll og dypere meditasjon, som gir deg overskudd og energi så du kan utvikle dine potensialer.

Mer om meditasjon – Interessert i å lære meditasjon? – Gå på yoga-/meditasjonskurs

Yogaøvelser
Vi lærer deg yogaøvelser av forskjellig vanskelighetsgrad, som passer for både kvinner og menn i alle aldre. Indre organer og det endokrine kjertelsystemet blir varsomt massert — strukket og presset — på en måte som virker heldig inn på hormonbalansen i kroppen. Dette, sammen med styrking av nervesystemet og muskulaturen, er de fremste årsakene til at yogaøvelser gir fysisk og mental balanse, og at de er en støtte for meditasjonen og helsen generelt.

Ananda Margas yogaprogram består av utfyllende og støttende — komplementære — øvelser som bidrar til og muliggjør en god utvikling i meditasjonen og ellers i det personlige liv. Vi tilbyr både gratis personlig instruksjon, samt betalt yogakurs for deg som har behov for å lære yogaøvelser systematisk over tid av en kvalifisert yogainstruktør. Kursene er rimelige og foregår i små grupper.

Mer om yogaøvelser